Szijjártó minisztériumának hála a Quaestor-ügybe is nyakig belemászott Pharaon

Tarsoly Csabával készített interjút a Magyar Narancs, melyből kiderül: a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottja nem sokkal a cég bedőlése előtt még Ghaith Pharaon, szaúdi milliárdossal tárgyalgatott egy gigantikus csepeli ingatlanbizniszről. A körözött “üzletember” állítólag a külügy ajánlotta be Tarsolynál.

A volt Quaestor-vezér a Csepel-sziget északi csúcsára megálmodott új városrész, a Duna City kapcsán hozta szóba a gyanús hátterű milliárdost.

Az ingatlanfejlesztés valószínűleg azon a területen valósult volna meg, ami épp a Quaestor-károsultak kártalanítási hercehurcájának középpontjában áll.

A DunaCity Budapest Ingatlanfejlesztő Kft. tulajdonában lévő területet ugyanis Olajos Mihály, a károsultak egyik képviselője szerint jóval áron alul kínálja megvételre az ügyben eljáró felszámoló cég. Olajos erről egy portálunknak adott exkluzív interjúban beszélt még szeptemberben:

A Quaestor-csoport hatalmas befektetési lehetőséget látott a 33 hektáron megvalósítandó, 500 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztésben:

“Ezzel kapcsolatban jött egy kérés, hogy nincs Budapesten normális konferencia-központ. Ezért mi a Duna Citybe terveztünk egy 10 ezer fős központot szállodával, a Finta Építész Stúdió segítségével.”

– nyilatkozta Tarsoly, aki szerint ez egy 300 milliárd forintos projekt lett volna, amihez kormányzati segítséget is kaptak volna.

Állítása szerint Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminisztériuma hajtott fel egy befektetőt számukra, hogy végre beindulhasson a projekt: magát Ghaith Pharaont.

Bár Tarsoly szerint volt egy kis bökkenő, amit azért hamar el tudtak simítani:

“Én kicsit keveselltem a felajánlott összeget, amire azt mondta a szaúdi befektető, hogy ha adok neki öt százalékot, akkor megszervezi a finanszírozást.”

Ahogy azt korábban megírtuk, immár kétség sem férhet hozzá, hogy ez a Pharaon megegyezik azzal a szaúdi milliárdossal, akit köröz az FBI, és aki Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével tárgyalgatott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »