Szijjártó ismét megerősítette, harcolunk a Tesláért

2015 óta közeledünk a Teslához

Az első lépést Szemerkényi Réka magyar nagykövet tette meg március végén, amikor ellátogatott Kaliforniában a Tesla központjába. Egy hónappal később Szijjártó Orsolya, korábbi hágai nagykövet – aki csak névrokona a miniszternek – találkozott az európai összeszerelő üzem vezetőjével. A diplomata a menedzserek finom utalásaiból tudta meg, hogy a Tesla autók tervezett olcsóbb, tömegszériája igényelni fog újabb összeszerelő üzemet vagy üzemeket, így a közép-kelet-európai térség elhelyezkedése miatt “logikus helyszín lenne”. Ez azonban a minisztérium szerint legkorábban 2016-ban merülhet fel az európai eladások felfutásának függvényében.

Szijjártó Péter a beérkezett információk alapján utasítást adott Czakó Judit New York-i külgazdasági attasénak arra, hogy egy célzott céglátogatást szervezzen a céghez, figyelembe véve hogy a jövő év elején elkezdhetik esetleges további európai gyártási központjuk helyszínének kiválasztását.

Fontos lenne a Tesla idecsábítása

Magyarországnak és a magyar gazdaságnak számos előnye származna abból, hogyha sikerülne elérni, hogy a Tesla nálunk építse fel következő gyártóüzemét. Az új beruházás ugyanis nem csak külföldi tőkéből megvalósuló új munkahelyeket jelentene, hanem hatalmas lökést adna a hazai e-mobilitásnak, azon belül pedig az elektromos autózásnak. A kínálkozó lehetőségre váró kis- és középvállalkozásokról pedig ne is beszéljünk.

A teljes cikk itt olvasható.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »