Szigorítanának a britek, perre megy az Uber

Jogi úton támadja meg az Uber a brit főváros közlekedési hatóságának azokat a tervezett intézkedéseit, amelyekkel szigorítanák a cég működését, egyebek között írásbeli angol vizsgának vetnék alá a kaliforniai székhelyű fuvarmegosztó sofőrjeit.

A híres londoni taxik, a cabek sofőrjeinek hónapokon át tartó tiltakozása után a londoni közlekedési hatóság tavaly konzultációt kezdett arról, hogyan szigorítsa a magán-fuvarszervezők, köztük az Uber működésére vonatkozó előírásokat. Az elmúlt néhány hónapban egyre több részlet látott napvilágot a szigorításokról, amelyek október 1-jén lépnének életbe. Ezek szerint nyelvi teszten mérnék az Uber-gépkocsivezetők angoltudását, emellett a sofőröknek speciális gépjárműfelelősség-biztosítást kellene kötniük, és előírnák a fuvarmegosztónak egy londoni hívásközpont fenntartását. Az Uber nemrégiben nyitott hívásközpontot Írországban, és közölte: nem áll szándékában egy újat nyitni Londonban.

A cég kedden jelezte, hogy jogi úton támadja meg az intézkedéseket. Tom Elvidge, a társaság londoni főnöke szerint a főváros az utolsó pillanatban módosított az előírásokon, az Uber-sofőrök kárára. A londoni közlekedési hatóság közölte: áll a per elébe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »