Szigor: életképtelen magzatok esetében is tiltaná az abortuszt a kormány!

Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke kijelentette, hogy pártja tovább akarja szigorítani az ország abortusztörvényét..

Megtiltaná a terhesség megszakítását a súlyos fejlődési rendellenességben szenvedő vagy életképtelen magzatok esetében is.

“Törekedni fogunk arra, hogy még a nagyon nehéz terhességek is – amikor a gyerek biztosan meghal vagy súlyos fejlődési rendellenessége van – szüléssel végződjenek, hogy a gyereket meg lehessen keresztelni, el lehessen temetni és neve legyen” – mondta Kaczynski a PAP lengyel állami hírügynökségnek. Kaczynski hozzátette, pártja azt javasolja, hogy ez alól csak azok az esetek legyenek kivételek, amelyekben az anya egészsége vagy élete veszélyben forog.     . Egészségügyi illetékesek szerint jelenleg évente közel kétezer abortuszt végeznek el legálisan Lengyelországban, nagyobb részben Down-szindrómás magzatokon. A Down-kórral születő gyermekek értelmi és testi fogyatékosságban szenvednek, és felnőtt korukban is folyamatos segítségre szorulnak.

Rovatok: KülföldTelepülés: LengyelországCímkék: külföld, Lengyelország, terhesség-megszakítás, abortusz ellen, kormányForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »