Szigetvári egyet ért kilépő párttársával, baloldali előválasztás szükséges

Szigetvári egyet ért kilépő párttársával, baloldali előválasztás szükséges

Előválasztást tart szükségesnek a baloldalon az Együtt távozó alelnöke és a párt elnöke is. Szigetvári Viktor szerint sem szabad a 2014-eshez hasonló, titkos háttéralkukat kötniük a pártoknak.

Pápa Levente szerdán jelentette be, hogy szakít az Együtt-tel. A politikus a Hír TV Magyarország című műsorában arról beszélt, hogy Bajnai Gordon független, középen álló pártot álmodott, de az Együtt végül nem az lett.

„A baloldali értékekkel – bár én nem vallom – nincsen semmi probléma. Sajnos Magyarországon az MSZP és a DK nem ezt jelenti, hanem egy balliberális szubkultúrát a maga hálózatával, a maga gondolatvilágával, a maga embereivel, a maga szimbólumival, ami – egyrészt – tőlem távol áll, másrészt teljesen lejáratódott Magyarországon. Nem helyreállítható ez a dolog, nagyon sok ember teljesen tévesen azt hiszi a mai napig, hogy ez a világ reparálható. Nem reparálható, ez a múlt, el kell felejteni. Azok az emberek, akik Orbán Viktor ellen szeretnének küzdeni, az energiájukat nem ezekbe az ellenzéki pártokba kellene helyezni, hanem egy olyan ellenzéki pártba, amely az egészet tagadja, ami most létezik” – fejtette ki a távozó alelnök.

Pápa Levente a Hír TV stúdiójában beszélt a baloldal rossz beidegződéseiről is. „Van például ennek a balliberális szubkultúrának egy olyan része, hogyha valaki mást mond, hogyha valaki nem az én álláspontomat mondja, akkor rögtön így lenácizzuk zsigerből” – tette hozzá.

Az Együtt elnöke cáfolta a nácizást. „Az ő véleménye szerint senki, aki korábban Magyarországon államtitkár volt vagy állami vezető volt korábbi kormányokban, az most már később nem lehet. És erre egy kollégánk az elnökségben azt válaszolta, hogy nem lehet ilyen kollektív bűnösséget megfogalmazni. Nem nürnbergi jellegű eljárásra van szükség, amelyben mindenkit eltiltottak a közéleti szerepvállalástól. Itt éppen pont nem lenácizták, hanem a nácik ellenfeleinek a gyakorlatáról beszéltek vele szemben” – reagált Szigetvári Viktor.

A pártelnök abban egyetért Pápa Leventével, hogy a 2018-as választások előtt a baloldali pártok nem köthetnek olyan alkukat, mint 2014-ben. „Nem szabad olyan együttműködésben együttműködni 2018-ban, amely 2014-ben történt. Egyetértek Pápa Leventével abban, hogy előválasztásra van szükség. Egyetértek Pápa Leventével abban, hogy Magyarországon politikai kultúraváltásra és új politikai elitre van szükség” – tette hozzá.

Szigetvári Viktor a sajtótájékoztatót Felcsúton, Orbán Viktor háza előtt tartotta. A politikus hetek óta járja az országot a miniszterelnök állítólagos meggazdagodásáról szóló vándorkiállítással.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »