Szigeti víziparádé: Varga Dénes ezúttal a pozitív hős lett

Szigeti víziparádé: Varga Dénes ezúttal a pozitív hős lett

Az előző napon a Szolnokot öngóllal kiejtő Varga Dénes háromszor betalált, a bátyja is kétszer, a Reccónak így nem sok esélye volt az olasz csapatnak a Margitszigeten a BL harmadik helyéért vívott meccsen.

Hosszas péntek esti kínlódás után dőlt el, hogy az olasz Pro Recco lesz a Szolnok ellenfele a bronzmeccsen a vízilabda BL margitszigeti hatos döntőjén. A pénteki elődöntőben már 8-4-re vezetett a ragúzai Jug a Recco ellen, de végül csak ötméteresekkel jutott tovább az éjszakába nyúló csatában, így szombaton este hétkor két olyan csapat nézett szembe egymással a 3. helyért, amelyeknél csak hajszálon múlott a döntőbe jutás. A Szolnoki Dózsa-Közgépnek azon kellett túltennie magát, hogy az utolsó másodpercben esett öngóllal kapott ki előző napon a görög Olimpiakosztól.

A Recco ellen ott folytatta a Szolnok, ahol abbahagyta az Olimpiakosz ellen: kihagyta az első emberelőnyét, de nem védekezte ki emberhátrányát, Filipovic rettegett balkeze villant. Három perc után máris időt kért Cseh Sándor, azonos létszámnál. A második szolnoki fórból született az egyenlítés, Gocic talált be középről, távolról. Majdnem ugyaninnen, kicsit messzebbről Varga Dániel lőtte a következőt, a Reccóból érezhetően hiányzott a világklasszis Tempesti kapus – az olaszoknak. Így aztán a következő fórnál sem kellett nagyon megszenvedni a találatért, Aleksic balról jobbal varrta be a Tempestit szerényen helyettesítő Violának. A túloldalon közben a szolnoki védelem bátran behúzódhatott a center elé, Nagy Viktor kapus formájában lehetett bízni az előző két nap alapján is. Távoli lövésekre volt késztetve az észak-olasz csapat, onnan viszont nem egyszerű betalálni a világbajnok magyar hálóőrnek. Az első negyedet végül 3-1-gyel zárta a Dózsa.

Nagy Viktor bravúrral folytatta, egy emberhátrány kivédekezésében segített. A játékvezetők a szokásosnál is nagyobb előszeretettel küldtek ki valakit a játéktérről. A következő ilyen esetre sem kellett sokat várni, csak egy percet, a Recco ekkor kapufáig jutott. Természetesen jött a következő emberhátrány, ebből már Ivovic eredményes volt közelről, egy gólra apadt a mieink előnye. Vámos Márton most is megmutatta, miért érdemes vízilabdát nézni. Iszonyatos balkeze tíz méterről bombázott a kapuba, neki nem kellett emberfór, csak egy labda.

Ahogy Pijetlovicnak a túloldalon, aki szintén hatalmas, kapufás góllal válaszolt. A félidő pedig 4-3-as hazai előnnyel zárult. Fordulás után Prlainovic egalizált fórból, Varga Dénes fantasztikus csuklómozdulata egy félig ejtett lövéssel újra előnyt hozott, egy rövid időre. Nagy Viktor kapujának gólvonalán ugyanis valahogy átvánszorgott a labda egy centerkísérlet nyomán. Csakhogy az előző nap negatív hőse, Varga Dénes nagyon belejött, egy megúszás után, nehéz szögből lőtt gyönyörű gólt a hosszúba, a kapus hóna alatt. Emberelőnyből Younger pattintott a rövid felsőbe, újra kettő volt a Szolnoknak. Egy pompás gyors ellentámadás után megint Varga Dénes volt eredményes, ziccerból annyi ideje volt, hogy a kapus karjai fölött szétlője a hálót, kicsit talán dühében is az előző nap miatt. Ekkor már a fiatalabb Varga háromnál tartott, akárcsak a szolnoki előny.

Biztató volt az utolsó negyed előtt a helyzet. Mandic balkeze szépített a Reccónak. Varga Dániel ötméteresből növelte újra az előnyt háromra. A büntetőt centerből kiharcoló Mezei Tamás is betalált ballal, amikor a Reccótól elvették a labdát, és kettesben találta magát a kapussal egy gyors visszatámadás után. Filipovic háromra visszazárkóztatta a Reccót, ez a balkezesek időszaka lett így, de nem a magyar balsorsé. Kis Gábor is beköszönt centerből, valahogy becsúszott a labda, a Szolnokot háromezren ünnepelték az utolsó percben, végül 11-7-re nyert a magyar bajnokcsapat..


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »