Szezonra készen: már az első hajók is kifutottak

Szezonra készen: már az első hajók is kifutottak

Felkészült az idei szezonra a balatoni hajózási társaság. Már az első hajók is kifutottak a kikötőkből, a hosszú hétvégén sétahajójáratokat indítanak Siófokról és Balatonfüredről. A hivatalosan nagyszombaton kezdődő szezonban változik a menetrend és a díjszabás mértéke, illetve a hajós programokat is színesítik.

A hosszú hétvégén naponta négyszer egy-egy órára fut ki a Tünde és a Csobánc Siófokról, illetve Balatonfüredről. Az idén rendhagyó módon már a szezon hivatalos kezdete előtt indít hajókat a balatoni hajózási társaság, igaz, egyelőre csak sétahajókon lehet utazni. A flottát már felkészítették az idényre.

„Kora tavasszal, illetve amikor az időjárás engedi, elkezdődik a hajók tervszerű javítása, külső festése, és a műszaki tartalmat is javítják” – mondta Kovács Miklós, a Balatoni Hajózási Zrt. körzeti állomásfőnöke.

Az idei hajózási szezonban ingyenes wifit biztosítanak a kikötőkben és a hajókon, bővítik a programkínálatot, és a menetrendet is optimalizálják. „A díjszabásban kismértékű módosítást kellett csak végrehajtanunk, az eddigi kilométer-övezeteket díjzónák váltják fel. Négy díjzónát alakítottunk ki, a legtöbb útvonal esetében nem történt díjváltozás, néhány útvonalnál a díj 100-200 forinttal módosult” – fogalmazott Dónucz László értékesítési és forgalmi igazgató.

A 170. hajózási szezon március 26-án a megújult Siófok katamarán átadásával és első útjával kezdődik. A hajó már elkészült, jelenleg a tesztelése zajlik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »