Szexuális zaklatás: nyomoz a rendőrség

Szexuális zaklatás: nyomoz a rendőrség

A rendőrség is nyomoz a nyolcadik kerületi befogadóotthonban történt állítólagos szexuális visszaélések miatt. Kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség honlapján elérhető közlemény szerint már júliusban érkezett bejelentés egy esetről, ezután meghallgattak egy kiskorú lányt. Majd újabb bejelentés érkezett a rendőrségre, amely alapján a BRFK feljelentés-kiegészítést rendelt el. A héten derült ki, hogy a gyermekvédelem szakmai irányító szervénél, a budapesti Alföldi utcai nevelőotthonban kényszeríthették szexre a gyerekeket. A jogvédőknek tizenöt fiatal mert vallomást tenni.

A Magyar Narancsnak az intézetben dolgozó egyik önkéntes azt nyilatkozta: nem történt molesztálás, csupán bosszúhadjáratról van szó. Szerinte egy 44 éves férfi kavarta a botrányt, akit elválasztottak 16 éves szerelmétől.

Bárki odakerülhet

Nincs alkalmassági vizsga a gyermekvédelmi gondozók esetében, ezért kerülhetnek be olyanok is a rendszerbe, akiknek teljesen máshol lenne a helyük – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban Takács Imre. A Magyar Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatok Országos Egyesületének elnöke szerint az a budapesti befogadóotthon, ahol súlyos szexuális visszaéléseket követhettek el gyerekek, fiatalkorúak ellen, átmeneti jellegű otthon, ahol csak kevés időt töltenek a fiatalok. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »