Szexért is adtak jogosítványt a rendõrök Kovászna megyében

Filip Ilie Cristian rendőrfelügyelőt csúszópénz-elfogadás és abban való bűnrészesség, Anton Costel Adrian rendőrügynököt csúszópénz-elfogadás és szexuális célzattal való hivatali visszaélés, illetve Kóter Gábor gépkocsivezetői oktatót megvesztegetésben való bűnrészesség és befolyással való üzérkedés miatt helyezte előzetes letartóztatásba az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Kovászna megyében.

Az ügyészség szerint a gépkocsivezetői jogosítványt kérelmezők elméleti és gyakorlati vizsgáin felügyelő két rendőr 2016 januárja és áprilisa között rendszeresen fogadott el 100 és 1000 euró közötti összeget, illetve éttermi étkeztetést is elvárt az átmenő értékelésért. Anton Costel Adrian emellett pedig márciusban és áprilisban szexuális szolgáltatásokban is részesült egy nőtől, amiért cserébe az elméleti vizsgákon segített neki. A DNA közleménye szerint a csúszópénzt a vizsgázók, illetve az oktató juttatta el a rendőröknek. Az utóbbi közvetítőként szintén jelentős pénzösszeget és egy üveg konyakot is kapott.

A Krónika tudósítása szerint a Kovászna megyei Gépjármű- és Gépjárművezetés-ellenőrző Hivatalnál az elmúlt években több korrupciós ügy is volt, tavaly két személyt vizsgáltak befolyással való üzérkedés miatt, 2014-ben egy rendőrt értek tetten csúszópénz elfogadása közben. 2009-ben öt alkalmazott ellen indult eljárás, miután kiderült: törvénytelenül írtak be forgalomba autókat.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »