Szétkapták a Puskást, ez maradt belőle

Szétkapták a Puskást, ez maradt belőle

Jól halad a Puskás Ferenc Stadion bontása, már szinte csak a játéktér maradt meg. A Drone Media Studio levideózta a bontási munkálatokat.

A stadiont a Nemzeti Sportközpontok megbízásából a ZÁÉV Zrt. és a Föld-Trans 2001 Kft. konzorciuma bontja március 21-e óta. A régi stadionból megtartanak néhány jellegzetes elemet, ez unikálissá teszi az új arénát. A toronyépületet nem bontják le, oda múzeumot terveznek. Az úgynevezett pilonok hasonlóak lesznek, mint a régi épületnél, és ezek tartják majd a fedést biztosító acélszerkezetet.

A háromszintes lelátó mind a 65 ezer ülőhelye fedett lesz az új stadionban, amely mindenben megfelel majd a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokságra vonatkozó előírásoknak. 2020-ban három Eb-csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendezhetnek itt.

Azt azonban még mindig nem tudni pontosan, mi lesz a stadion székeivel. Ugyan nagy segítség lenne a kistelepülések számára, ha megkaphatnák az elbontott stadion ülőalkalmatosságait, voltak is erre vonatkozó ígéretek, döntésről még mindig nem tudni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »