SZERÉNY JAVASLAT SERES LÁSZLÓNAK

SZERÉNY JAVASLAT SERES LÁSZLÓNAK

Seres az alábbi „cikket” publikálta a HVG-n:

„Orbán csicskásai nem viccelnek

A 31 éves férfivel az egyik legrosszabb dolog történt: a NER egyik intézménye komolyan vette őt.

Mottó: „Amíg pénz van, csicskás is van.” (Szanyi Tibor, hvg.hu) 

Lehetne viccelődni, hogy de jó, a magyar rendőr kikéri magának, merthogy sértésnek tartja, ha a miniszterelnök csicskásának nevezik, de nem lenne értelme. Nem úgy tűnik, hogy a szakmai öntudat vezérelte azt a két szekszárdi rendőrt, akik halál komolyan, „becsületsértés” címén feljelentettek egy 31 éves autóst.

Hírdetés

Az történt, hogy a „nem teljesen józan” férfit igazoltatták, amikor az „passzív ellenállást” tanúsított, megbilincselték, ő pedig olyanokat szólt be a rendőröknek, hogy „Orbán csicskásai vagytok”, meg hogy „Egyesével gyertek! De nagyra vagytok a ruhátokkal.” A két rendőr nagyon a szívére vette a nyilván nem kicsit felindult (és kábult) férfi vagdalkozásait. A bíróság most kimondta: a férfi két rendbeli becsületsértés vétségében bűnös, ezért 50-szer 1500 forint pénzbüntetésre ítélte. Senki nem fellebbezett. Az ítélet jogerős.

Egyszerűen remek. Az Orbán valódi csicskásai által kompilált alaptörvényben ilyeneket olvashatunk:

Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához.

Ez alapvető jog. És itt van, hogy az ilyen alapjog korlátozásáról mit is kell tudni:

Alapvető jog más alapvető jog érvényesülése vagy valamely alkotmányos érték védelme érdekében, a feltétlenül szükséges mértékben, az elérni kívánt céllal arányosan, az alapvető jog lényeges tartalmának tiszteletben tartásával korlátozható.

Ez történt Szekszárdon, a feltétlenül szükséges mértékben, arányosan, tiszteletben tartásával? Nem ez történt, tisztelt esküdtszék. A 31 éves férfivel az egyik legrosszabb dolog történt: a NER egyik intézménye komolyan vette őt. Nem kiröhögték, feljelentették. Ismerték a csicska szót, Orbánról is hallottak, de ezt a kombinációt nem szerették.

Különben is, akit megbilincselünk, az tűrjön, mint az a norvégalapos civil nő, az is milyen szép csendben tuszkolódott be szinte magától a rendőrautóba. A két rendőrnek épp ezzel a feljelentéssel sikerült igazolnia azt, amit az igazoltatott férfi csak úgy odavetett nekik. Gratulálunk.” (Seres László, HVG) 

Ugyebár a véleménynyilvánítás szabadsága sehol, de sehol a világon nem terjed ki arra, hogy valaki bebaszva sértegesse a rendőröket, és még ellen is szegüljön nekik. Ezt persze Seres is tudja, de hát mit számít ez, ha lehet kicsit orbánozni!

Úgyhogy van egy szerény javaslatom: Seres, te fasz, légy oly kedves, utazz már az Egyesült Államokba, basszál be, majd ülj be egy autóba és vágj neki az útnak. Úgy menj, hogy mindenképpen megállítsanak a rendőrök. Ezt követően a kedvemért tanúsíts passzív ellenállást, és nevezd őket Obama csicskásainak, ok? Ha nem lőnek pofán, akkor a börtönévek letöltése után írd meg az esetről tanulságos, figyelemreméltó kis szösszenetedet, kérlek. Figyelemmel fogom olvasni…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »