Szerdáig kell várni a napsütéssel

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelezése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább kezdetben lehet némi szűrt napsütés. Keleten többfelé, középen és nyugton elszórtan várható eső, zápor. A Dunántúlon az északias, másutt a keleti, északkeleti szél élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul – közölte a met.hu.

Kedden keleten erősen felhős lesz az ég, és ott elszórtan várható eső, zápor. Másutt szakadozott lesz a felhőzet, napközben lehetnek erősen felhős időszakok, és néhol záporeső is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 2 és 7, nyugaton -1 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Szerdán szintén keleten erősen felhős lesz az ég, másutt több órára kisüt a nap, de napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Főleg keleten helyenként eső, zápor. Az északkeleti szél gyakran megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Csütörtökön keleten gyakran lesz erősen felhős az ég, másutt viszont több órára kisüt a nap. A Tiszántúlon fordulhat elő helyenként eső, zápor. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Pénteken nappali gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Csak helyenként alakul ki záporeső. Az északi, északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, de emellett mindenhol lesz több-kevesebb napsütés. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »