Szerbkeresztúr: Fiatalkorúak gyilkolták meg Luka Popovot

Szerbkeresztúr: Fiatalkorúak gyilkolták meg Luka Popovot

A szerbiai rendőrség felderítette a ma reggel 8.30 órakor saját udvarában holtan talált Luka Popov meggyilkolásának ügyét, és minősített emberölés gyanúja miatt őrizetbe vettek három személyt, akik közül kettő fiatalkorú.

A rendőrségi közlés lesz a harmadik letartóztatott az 1989-es születésű G. K., akit társaival együtt azzal gyanúsítanak, hogy megpróbálták kirabolni Luka Popovot, ő pedig igyekezett őket ebben megakadályozni, ezért több olyan feji és testi sérülést okoztak neki egy kemény tárggyal, amelyekbe azután belehalt. Az ügyész és a védőügyvéd jelenlétében lefolytatott kihallgatáson végül beismerték a bűncselekmény elkövetését, közölte a belügyminisztérium.

Mint arról beszámoltunk: a csókai és törökkanizsai rádióállomások népszerű műsorvezetőjét, művelődési és közéleti szereplőt fivére találta holtan ma reggel szerbkeresztúri házának udvarában, miután Popov nem jelent meg a munkahelyén és kollégái keresni kezdték.

Luka Popov Törökkanizsán községi tisztségviselőként is tevékenykedett, fél évvel ezelőtt saját műsora volt a csókai rádióban, emellett számos művelődési rendezvény szervezése köthető a nevéhez.

A helyszínelés és a nyomozás még mindig tart, a nagykikindai rendőrállomáson megerősítették, hogy Luka Popov holttestét holnap boncolásra küldik Újvidékre.

Az EBESZ a nap folyamán elítélte az újságíró meggyilkolását, és azt hangsúlyozták, hogy a nyomozást gyorsan és alaposan kell elvégezni az ügyben. A Szerbiai Újságírók Egyesülete (UNS) és a Vajdasági Újságírók Társulása (DNV) is közleményben ítélte az el az esetet, s a gyilkosság körülményeinek sürgős felderítésére szólította fel az illetékes állami szerveket.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »