Szerb válogatott lehet a Barca korábbi spanyol ásza

Sajtóhírek szerint Bojan Krkic, a Stoke City spanyol futballistája szeretne a szerb válogatott színeiben játszani, ehhez azonban a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) külön engedélyére van szükség.

A 26 éves Krkic édesapja szerb, édesanyja spanyol. Fiatalon a Barcelonában nevelkedett, majd a katalán klub történetének legfiatalabb játékosaként debütált a felnőttcsapatban. Óriási jövőt jósoltak neki, a korosztályos válogatottak után pedig nem is volt meglepő, hogy a szerbbel szemben a spanyolokat választotta, s 2008-ban 18 évesen és 13 naposan be is mutatkozott Vicente del Bosque együttesében.

Pályafutása azonban megakadt, nem tudott igazán kitörni, a Barcelonában nem volt képes magának állandó helyet kiharcolni, így 2011-ben távozott a klubtól, megjárta az AS Roma és az Ajax csapatát, 2014 óta pedig a Stoke Cityt erősíti.

Mivel már szerepelt a spanyol válogatottban – a 2008-as debütáláskor –, a FIFA szabályai szerint más ország színeiben nem léphet pályára. A Dailymail.com beszámolója alapján a Szerb Labdarúgó-szövetség most levélben fordult a szervezethez, hogy hozzájáruljon Krkic országváltásához.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »