Szépen megszedte magát Jacenyuk miniszterelnöksége alatt

Odessza megye kormányzója, Miheil Szaakasvili azzal vádolta meg Arszenyij Jacenyuk volt miniszterelnököt, hogy köze volt az Odesszai Kikötőgyárban történt korrupciós ügyekhez.

Szaakasvili elmondása szerint Jacenyuk a kormányban eltöltött két éve alatt 8 milliárd dollárt keresett az üzemen – írja a 112 Ukrajina.

„Nem nyugszom meg addig, amíg Avakov, aki fedezte és védelmezte Jacenyukot a botrány alatt, a kormányban marad. Nem nyugszom, amíg Jacenyukot nem vonják felelősségre, amíg vissza nem szolgáltatja az elrabolt milliárdokat.”- jelentette ki Szaakasvili.

A Nemzeti Korrupcióellenes Ügyészség közlése szerint letartóztatták az Odesszai Kikötőgyár felügyelő bizottságának elnökét, a Naftohaz igazgatói tanácsának első alelnökét, Szerhij Perelomot, valamint az Odesszai Kikötőgyár igazgató-helyettesét, Mikolaj Scsurikovot. Az ügyész szavai alapján Perelom és Scsurikov hamarosan gyanúsítottak lehetnek az ügyben. A tárgyalást megelőző nyomozás megállapította, hogy 2015 májusában a Naftohaz igazgatótanácsának első helyettese szerette volna ennek a közösségnek az anyagi eszközeit a Naftohaz javára fordítani.  

„Az Energy Alliance cég által, amely már korábban is részt vett közös együttműködésben, 250 millió hrivnyára vásároltak a cégen keresztül földgázt alaptalanul magas áron a közepes piaci árakhoz képest. Az összeg 3 százalékának az Energy Alliance számláján kellett maradnia, a pótlólagosan átutalt pénzösszegek pedig a PAO Ukrnafta számlájára kerültek vissza.” – mondta az ügyész.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Arszenyij Jacenyuk, Mihail Szaakasvili, Ukrajna, ukrajnai hírek, korrupció, Odessza, ukrán politikaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »