Szenzációs magyar kárpótlási siker Délvidéken

Bozóki Antal a képen tőlem jobbra látható az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén 2013 őszén végrehajtott délvidéki lobbiakció során készített stúdióbeszélgetés alkalmával készített képen

Dr. Bozóki Antal kiváló újvidéki magyar ügyvéd és egyszemélyes nemzetpolitikai intézmény (iránymutató jogi honlapja itt érhető el maratoni, több mint 9 éves küzdelemmel hatalmas jogi sikert ért el a szerb állammal szemben egy jóvátételi ügyben. Közleménye szerint sikerült közel hárommillió forintnak megfelelő jóvátételt kiharcolni egy délvidéki magyarnak, akit három évesen zártak szüleivel és több ezer délvidéki magyarral, némettel együtt a II. világháború vége felé a járeki haláltáborba. 

Délvidék ismételt szerb megszállását követően a magyartalanításra ítélt Sajkás-vidéki falvak felnőtt lakosait a partizánok gyalogszerrel hajtották Járekra, a gyerekeket viszont  “kíméletből” –  hogy micsoda ördögi kímélet volt ez, azt ma már tudjuk —  szekerekre és vonatra rakták. Közel ezer magyar gyermek is meghalt ebben a táborban, amelybe főleg a kollektív bűnösnek tekintett németeket zárták, de voltak magyarok is nem kevesen.

tovább


Forrás:gaudinagytamas.hu
Tovább a cikkre »