SZENT PÉTER SAJTBURIJA

SZENT PÉTER SAJTBURIJA

„Istenem, McDonald’s nyílik a Vatikánban!

Havi néhány tízezer euró bérleti díj ígéretével a McDonald’s nevű amerikai gyorsétteremlánc nyerte azt a tendert, amit Vatikán egyik ingatlanjának alsó szintjének bérlésére írtak ki.

A kinézett épület felső szintjén élő püspökök aggódnak, hogy megbontják a régi épületet, és esetleg az átépítési költségekbe is be kellene szállniuk. Szerencsére erről nincs szó.

Hírdetés

Vitát keltett az is, hogy helye van-e egy gyorsétteremnek a Vatikánban, de minden jel szerint hamarosan megnyílik az étterem.” (guardian, 444)

Mindig is tudtam, hogy a fejlődés megállíthatatlan, s a szép új világ előbb-utóbb mindenhol átveszi az őt megillető helyet. Olyan megnyugtató ez! Ez a televény!

S most, hogy megvan végre a Vatikán mekije, joggal bízhatunk az események felgyorsulásában. A meki mellett hamarosan megnyílhat végre a Vatikán első viccescigi szaküzlete, a második szinten felnőtt film mozival. És legkésőbb jövő tavasszal néhány százezer euróért ki lehet adni a Szent Péter bazilikát kuplerájnak.

Lesz majd néhány aggódó püspök, de hát az kit érdekel. Csak nem fogják éppen ők megakasztani a fejlődést. Tóta W. úgyis megírta róluk a frankót: „(…)néhány nevetséges maskarába öltözött, mikulásbottal integető kókadt fasz”. Igen, Tóta W. szerint ezek a püspökök. Hát majd pont ők… És még szerencse, hogy a magyar sajtóban csak a Bayer beszél penetránsan ocsmányul…


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »