Szent Mihály nap a hungarikumok jegyében

Egész napos műsorfolyammal, benne élő bejelentkezésekkel és stúdió beszélgetésekkel várja az érdeklődőket holnap a közmédia az Itthon vagy – Magyarország szeretlek! című műsorban. A Szent Mihály napi műsorfolyam középpontjában idén a hungarikumok állnak – emlékeztetett az MTVA nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek fõszerkesztője. Siklósi Beatrix szerint a műsor küldetése a közösségépítés és annak tudatosítása, hogy büszkék lehetünk értékeinkre.

A hazatérés örömére és a szülőhely közösségének fontosságára is fel kívánja hívni a figyelmet a közmédia vasárnap az Itthon vagy – Magyarország szeretlek! – Szent Mihály nap a hungarikumok jegyében című egész napos műsorfolyamával. Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek főszerkesztője szombaton az M1 aktuális csatornán nyilatkozva elmondta, Szent Mihály-napja a népi hagyomány szerint a behajtás ünnepe is, ezért kérik azt a közmédia nézőitől, illetve hallgatóitól, hogy gondolják végig, mit köszönhetnek szülőhelyük közösségének.

Kiemelte, a közmédia vasárnap reggeltől késő estig élő bejelentkezésekkel és stúdióbeszélgetésekkel várja az érdeklődőket a negyedik alkalommal megrendezett Szent Mihály-napi műsorfolyamban, amelyben a Duna és a Duna World mellett az M1, valamint a délelőtti műsorsávban a frissen elindult M5 csatorna is várja a nézőket. A műsorban a Dankó Rádió is aktívan részt vesz, továbbá a Kossuth Rádió és a közmédia internetes oldalai is jelen lesznek – fejtette ki Siklósi Beatrix, akik emlékeztetett, a műsorfolyamot úgy állították össze, hogy mind a 60 hungarikumot bemutassák.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »