Szemináriumi elöljárók találkoztak Szegeden

Szemináriumi elöljárók találkoztak Szegeden

A magyarországi papnevelő intézetek és a gyulafehérvári szeminárium elöljárói Szegeden tartották hagyományos nyári találkozójukat augusztus 22-én és 23-án Beer Miklós püspök vezetésével a Szent Gellért Szeminárium szervezésében.

Mintegy másfél évtizede minden év nyarán találkozóra gyűlnek össze a magyarországi szemináriumok és a gyulafehérvári szeminárium elöljárói – rektorok, prefektusok és spirituálisok –, hogy a Beer Miklós püspök vezette kétnapos tanácskozáson áttekintsék az elmúlt időszak történéseit és előkészüljenek a hamarosan induló új tanévre. A találkozó legfontosabb célja a találkozás és a megosztás – mondta kérdésünkre Kovács József, a szegedi szeminárium rektora. „Sokat jelent, hogy megismerjük egymás helyzetét, a nehézségeket, örömöket. A tapasztalatcsere feltétlenül gazdagít, megerősít” – fogalmazott.

Az elöljárók találkozói Beer Miklós, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szemináriumokért felelős püspöke kezdeményezésére jöttek létre. A nyári együttlét nem az egyetlen: ősszel és tavasszal a budapesti Központi Szemináriumban gyűlnek össze az elöljárók, akkor szakmai kérdéseken van a hangsúly, és a program elsősorban továbbképzésről szól. Nyáron a találkozás áll a középpontban, beszélgetésre alkalmat adó programokkal készülnek a vendéglátók. Szegeden halászlével várták a résztvevőket, akik megtekintették a felújított dómot, valamint a kilátótornyot is. A következő tanácskozás jövő augusztusban Esztergomban lesz.

Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »