Szemétlerakóvá válhat a senki földje Óbuda határában

Üröm és Budapest közös természetvédelmi kincse is lehetne a III. kerületi Róka-hegy, ahol a minap a Jobbik részéről választókerületi terepbejárást tartottunk. A hegytető ürömi oldala javarészt már beépült, az erdővel borított fővárosi részt is csak abból az irányból lehet gépjárművel megközelíteni.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Szomorú látványban volt részünk, ugyanis a közigazgatási határvonal környékén láthatóan évtizedek óta gyűlik a bontási törmelék, illetve a kommunális hulladék. Láthatóan Üröm nem törődik azzal, ha ily módon területén kívülre kerül, s nem nála gyűlik a szemét, a főváros pedig egyfajta senki földjének tekinti az erdős-bokros területet.

Bár tudomásunk szerint történtek lakossági bejelentések és némi látszatintézkedés is, de Budapest Főváros Önkormányzata Városüzemeltetési Főosztályának és Üröm Község Önkormányzatának közösen sem sikerült ezt az egyébként magával ragadó kiránduló- és pihenőhelyet megtisztítani a hegyekben álló, több tonnányi sittől, veszélyes és háztartási hulladéktól.

Kérjük a Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársait, hogy az illegális szemétlerakás meggátolásával ezen a területen kiemelten foglalkozzanak!

A Jobbik bízik benne, hogy a területet mielőbbi ténylegesen megtisztítják.

Szaniszló Adrienn, a Jobbik óbudai választókerületi elnöke


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »