Személyi változások a külhoni egyházmegyékben

Személyi változások a külhoni egyházmegyékben

A külhoni egyházmegyék főpásztorai személyi és szervezeti változásokról döntöttek a papszentelések után. Az egyházmegyék híradását közöljük.

Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Schönberger Jenő püspök döntése alapján augusztus 1-jétől a következő személyi változások történnek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében:

Egeli Ferenc püspöki titkár kinevezést kapott a kökényesdi plébániára plébánosnak, meghagyva egyházmegyei hittan tanfelügyelői beosztását.

Anderco Ottó ideiglenes helyettes lelkészt a püspök felmentette eddigi beosztása alól és szeptember 1-jétől három évre elengedte Kubába missziós szolgálatra.

Hájtájer István ideiglenes helyettes lelkész visszatér a Klagenfurti Egyházmegyéből és szeptember 1-jétől a rónaszéki plébánia ideiglenes helyettes lelkésze lesz.

Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Szent Család-plébánia jelenlegi segédlelkésze a szatmárnémeti Kis Szent Teréz-plébánia segédlelkésze lesz.

Barta Barnabás, aki a szatmárnémeti székesegyház plébániájának segédlelkésze volt, mostantól püspöki titkár lesz, meghagyva egyházmegyei ifjúsági és ministránslelkészi beosztását. Egyben ő látja el Szatmárhegy fíliát is.

Leabu Marius, a szatmárnémeti Kis Szent Teréz-plébániáról áthelyezést kapott a szatmárnémeti székesegyház plébániájára, ahol szintén segédlelkész lesz.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »