Szemben a nemzetközi joggal – A cionista kormány újabb több milliárd forintos támogatást szavazott meg az illegális zsidó telepeknek

Az izraeli kormány egyhangúlag újabb több tízmillió sékeles (több milliárd forintos) költségvetési támogatást szavazott meg a zsidók által 1967-ben bekebelezett Ciszjordániában létesített illegális izraeli telepek számára – értesült vasárnap az izraeli média. Az indoklás szerint a ciszjordániai illegális zsidó közösségek naponta rendkívüli biztonsági helyzettel szembesülnek földrajzi elhelyezkedésük és a térség életének sajátosságai miatt.

Magyar Menedék - Badiny

Az izraeli kormány egyhangúlag újabb több tízmillió sékeles (több milliárd forintos) költségvetési támogatást szavazott meg az 1967-ben elfoglalt Ciszjordániában létesített izraeli telepek számára – értesült vasárnap az izraeli média.

A kabinet vasárnapi ülésén a kényes biztonsági helyzet megkövetelte rendkívüli kiadásokkal magyarázták az újabb támogatást, amely hozzáadódik a tavalyi koalíciós tárgyalások idején kialkudott, a költségvetésben már szereplő 340 millió sékeles (25 milliárd forintos) juttatáshoz.

Az indoklás szerint a ciszjordániai izraeli közösségek naponta rendkívüli biztonsági helyzettel szembesülnek földrajzi elhelyezkedésük és a térség életének sajátosságai miatt.

A kormány véleménye szerint 2015 októberének eleje óta tovább romlott a biztonsági helyzet a merénylethullám miatt, ez kihatott az élet számos területére, és ennek pszichológiai, társadalmi és gazdasági hatásai voltak, ami különleges megoldásokat és szolgáltatásokat igényel.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »