Szembemegy Trumppal a Pentagon: tárt karokkal várják a "transzneműeket", még az "átalakításukat" is fizetik

Szembemegy Trumppal a Pentagon: tárt karokkal várják a "transzneműeket", még az "átalakításukat" is fizetik

Donald Trump amerikai elnök korábbi döntése ellenére január 1-től ismét szolgálhatnak "transzneműek" az Egyesült Államok hadseregében – jelentette be a Pentagon szóvivője hétfőn.

Donald Trump még júliusban – egyes vélemények szerint gesztusként vallásos és konzervatív támogatóbázisa felé – megtiltotta, hogy "transzneműek" szolgáljanak az amerikai hadseregben. Trump döntése értesülések szerint váratlanul érte a Pentagont, mert teljesen szembement a Barack Obama volt elnök kormányának politikájával. Obama védelmi minisztere, Ashton Carter ugyanis engedélyezte a "transzneműek" szolgálatát, és korábban azt ígérte, hogy 2017 júliusától (éppen amikor Trump bejelentette a tiltást) a "nyíltan transzneműek" is jelentkezhetnek katonai szolgálatra.

David Eastburn őrnagy, a Pentagon szóvivője most közölte: jövő évtől a kérdéssel összefüggésben zajló jogi eljárások ellenére is jelentkezhetnek "transzneműek" katonai szolgálatra. A szóvivő az AP amerikai hírügynökségnek elmondta: a Pentagon erre vonatkozó új irányelve alapján elutasíthat olyan "transznemű" újoncokat, akik "nemi identitási rendellenességből fakadóan szorongástól szenvednek, amelyet az adott személy nemi identitása és születési neme közötti konfliktus okoz". Az AP magyarázata szerint ez azt jelenti, hogy az adott "transznemű személy" éppen "a kívánt nemnek megfelelő nemi átalakítás orvosi folyamatában van", vagy már átesett az átalakításon. Trump a "transzneműek" katonai szolgálatával járó orvosi költségekkel indokolta tiltását.

Hírdetés

Hírforrások szerint a Pentagon ellátási rendszere igénybe vehető ahhoz, hogy egy "transznemű" megkezdhesse "nemi identitásának átalakítását", amit a védelmi minisztérium finanszíroz. Az amerikai RAND stratégiai elemzőcég egy korábbi jelentése szerint a "transzneműek" kezelése évente mintegy 8 millió dollárba (több mint 2 milliárd forintba) kerülne. Az amerikai törvényhozás egyébként 700 milliárd dolláros költségvetést szavazott meg a védelmi kiadásokra a 2018-as pénzügyi évre.

A katonai szolgálatnak azonban semmi akadálya, ha egy "transznemű" jelentkező hivatalosan is bizonyítani tudja, hogy a megelőző 18 hónapban klinikailag stabil az állapota a "nemi átalakítás" befejezése óta, tehát már "a kívánt nemnek megfelel fizikai külleme", és mentes "komolyabb" pszichológiai problémáktól a nemi identitásával összefüggésben.

A Pentagon hasonló szigorral illeti az olyan újoncokat, akik különböző egészségügyi vagy mentális problémáktól szenvednek, például bipoláris zavartól, mely hangulati betegséget jelent. Trump döntését szinte azonnal megtámadták a bíróságon, két amerikai kerületi bíró fel is függesztette a rendelkezést, az egyik pedig megszabta, hogy a "transzneműek" toborzásának január elsején meg kell kezdődnie.

(MTI nyomán)

Korábban írtuk: Ezt az ígéretét legalább betartotta: Trump ismét kitiltotta a hadseregből a női ruhákba öltöző köcsögöket


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »