Szélnek eresztenék az orosz válogatottat

Kitért az orosz válogatott Eb-kiesésének kommentálása elől kedden Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője, de hozzáfűzte: pedig nagyon szeretné ezt megtenni. Mások viszont egészen odáig elmentek, hogy szélnek kell ereszteni a válogatottat, és tiszta lappal kell indulni. 

 

Peszkov szerint Vlagyimir Putyin elnök nem nézte a 3-0-s vereséggel végződött Oroszország-Wales mérkőzést, mert hétfő este éppen a szentpétervári Lenfilm filmstúdióban tett látogatást. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a Lenfilm helyreállítása sokkal jobban fest, mint az orosz labdarúgók játéka.

 

Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök, aki gyakran osztja meg véleményét a közösségi oldalakon, most ezt az Eb-vel kapcsolatban nem tette meg. Magnyitogorszkban járva ugyanakkor arról értekezett, hogy a hétfői mérkőzés után nem maradt más, mint a nagyszerű teljesítményt nyújtó és játékosokat exportáló jégkoronggal foglalkozni.

 

Dmitrij Szviscsev, a duma sport- és ifjúsági bizottságának elnöke az R-Szport hírügynökségnek nyilatkozva azt javasolta, hogy eresszék szélnek a válogatottat, és hogy meg se hallgassák a lemondását felajánló Leonyid Szluckoj szövetségi kapitány beszámolóját a törvényhozásban.

 

“A legjobb beszámoló az, amit most láthattunk. Nincs miről beszélni, mindent gyökeresen át kell alakítani, mindenkit szét kell zavarni és tiszta lappal kell indulni” – szögezte le a kormányzó Egységes Oroszország pártot képviselő Szviscsev.

 

Mint mondta, a csoda, amelyre sokan számítottak Oroszországban, nem következett be a francia pályákon, az orosz játékosok csak ácsorogtak, tetszelegtek, statisztaszerepet töltöttek be “a gyors és energikus fiúk játékában”.

 

“Ilyen focira nincs szükségünk” – állapította meg a szintén kormánypárti Alekszandr Hinstejn, az állami duma biztonsági és korrupcióellenes bizottságának alelnöke.

 

Igor Lebegyev, a parlamenten belüli ellenzékhez tartozó Liberális Demokrata Párt tagja, az állami duma alelnöke, az Orosz Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja a Twitteren már a Wales elleni mérkőzést előtt azt írta: “ne tápláljunk illúziókat, Oroszország válogatottja holnap üres kézzel fog hazatérni”.

 

Gennagyij Zjuganov, a szintén a parlamenti ellenzékhez tartozó Oroszországi Föderáció Kommunista Pártjának elnöke a RIA Novosztyi hírügynökség közlése szerint a kormánypárt politizálásához hasonlította a válogatott játékszellemét. Véleménye szerint a pályán 11 milliomos szaladgált, akik sokat akarnak keresni, de nem akarnak úgy megdolgozni a sikerért, mint az igazi sportemberek.

 

MTI

Nyitókép: skysports.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »