Szeleznyev: Oroszország államhatárán nincs elegendő fegyveres erő a támadásra

Az ukrán katonai felderítés nem figyelt meg oly erős támadó csoportokat Oroszországban, amelyek képesek lennének hatékonyan működni Ukrajna területén – mondta Vlagyiszlav Szeleznyev, az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkara sajtószolgálatának vezetője a Szabadság Rádió műsorában.

Vlagyiszlav Szeleznyev elmondása szerint, az ellenség csak taktikai erővel bír, amelynek a fő feladata – feszültségben tartani az ukrán hadsereg katonáit – számol be a Radiosvoboda.org híportál.

Szerinte jelenleg Oroszország oldaláról nem kell számítani a kelet-ukrajnai terület megtámadására. Ez azonban még nem ad okot a megnyugvásra, mert az orosz terrorista csoportok folyamatosan támadják nemcsak az ukrán fegyveres erők pozícióit, hanem az ATO-területen található településeket is.

Az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának szóvivőjének adatai szerint, Donbászon az ukrán hadsereg ellen egy harmicezres fegyveresből álló csapat tartózkodik, melyet orosz katonák irányítanak.

A vezérkar szóvívőjének adatai szerint a Krím-félszigeten közel 30 ezer orosz katona tartózkodik. A katonák mozgását a félszigeten Vlagyiszlav Szeleznyev összeköti az idei év legnagyobb hadgyakorlatával (Észak-Kaukázus 2016), amely idén szeptemberben kerül megrendezésre. A katonák gyakorolnak és felkészülnk a hadgyakorlatra.
 

Csatolt_cikkek: 

Olvasta már?

Nagyszabású ukrán-amerikai hadgyakorlat kezdődött a Fekete-tengerenNagyszabású ukrán-amerikai hadgyakorlat kezdődött UkrajnábanÁtszervezik a török hadseregetRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, ukrán határőrség, ukrán hadsereg, Oroszország, orosz hadsereg, ukrajnai hírek, ukrán válságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »