Szél Bernadett pert nyert Fazekas Sándorral szemben

A Fővárosi Ítélőtábla ma jogerősen kimondta, hogy Szél Bernadett nem sértette meg Fazekas Sándor jó hírnevét, amikor azt állította, hogy a miniszter 400 millió forintot tőzsdézett el az adófizetők pénzéből a brókerbotrányban – áll az LMP közleményében.

Az ellenzéki párt emlékeztet: a bíróság másodfokon is így döntött, ami nem is meglepő, hiszen a Fazekas Sándor vezette minisztérium valóban egy brókercég csődjén bukott el úgy 400 millió forintot, hogy azt a pénzt a szabályok szerint nem is bízhatta volna a cégre. „Fazekas Sándornak ezért leginkább saját magától kell féltenie a jó hírnevét: a brókerbotrány, Kiss Szilárd-ügy és Kun Mediátor-eset után végre távoznia kellene a minisztérium éléről” – fogalmaznak.

Az LMP közleménye szerint a miniszter eleve vesztes csatát indított, hiszen nehéz lenne nem eltőzsdézésnek nevezni azt, amikor egy minisztérium és annak felelős vezetője a meglévő szabályokat áthágva egy brókercégre bízza az egyik alá tartozó intézmény pénzét, és még akkor sem képes időben kivenni azt onnan, amikor a miniszterelnök a közelgő csődöt látva erre utasítja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »