Székely rajt a függetlenek futball-világbajnokságán

Székely rajt a függetlenek futball-világbajnokságán

Kurdisztán ellen kezd vasárnap 14 órától a Székelyföld válogatottja a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (ConIFA) abháziai világbajnokságán, amelyre Jakab Zoltán szövetségi kapitány tizenhét fős kerettel utazik el pénteken.

szekelyfold - sepsi AB-11_bA székely válogatott legutóbb a Sepsi OSK-val mérkőzött meg Székelyudvarhelyen

A szakember ugyan a lehető legerősebb csapatot szerette volna összeállítani a tizenkét együttes részvételével szervezett, június 5-éig tartó tornára, de az első körben megkeresett labdarúgók többsége különböző okok miatt visszautasította a válogatottságot. A Sepsiszentgyörgyi OSK-tól senki sem vállalta, az FK Csíkszereda vezetősége pedig továbbra sem engedte el sportolóit, ezért a keretet többnyire udvarhelyszéki játékosok alkotják. Kovászna megyéből három, Maros megyéből egy játékos utazik, a többi Hargita megyei.

„A felkészülés rövid volt, de sikerült négy mérkőzést is játszanunk. Sajnos egyik meccsre sem tudtunk teljes kerettel összegyűlni, mivel zajlottak a bajnokságok, kupamérkőzéseket rendeztek, így épphogy megvoltunk. A keretben szereplő játékosok előtt le a kalappal, biztos vagyok benne, hogy hozzáállásukkal nem lesz gond” – mondta Jakab. Utazás előtt optimistán nyilatkozott, hangsúlyozta, hogy bár nem ismerik az ellenfeleket, mindenképp tovább akarnak jutni a csoportból.

Székelyföld válogatottja Kurdisztánon kívül még a Japánban élő koreai kisebbség csapatával, Zainicsivel került össze a B jelzésű trióban (hétfőn 14 órától játszanak). Továbbjutása esetén az Észak-Ciprus, az európai roma válogatott, valamint a svájci Raetia alkotta C csoport első két helyéről továbblépő csapat egyikével találkozik a negyeddöntőben. A vb-n az A csoportban szerepel a házigazda Abházia, a Chagos-szigetek (Indiai-óceán, brit fennhatóság) és Nyugat-Örményország, a D jelű trióban pedig Padzsáb (India), Lappföld (Finnország, Norvégia, Oroszország, Svédország) és Szomáliföld (Szomália) kapott helyet.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »