Székekkel estek egymásnak a betolakodók – addig nincs túl nagy baj, amíg egymást ütik…

Székekkel estek egymásnak a dortmundi regisztrációs központban az idegenek egy szóváltást követően kedden. Nem csak székeket vágtak egymáshoz a menedékkérők, hanem ököllel ütötték és rugdosták is egymást, miközben arra vártak, hogy a németek beregisztrálják őket. A bunyóban öten megsérültek, őket kórházba kellett szállítani, a rendőrség vizsgálatot indított.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Mire a rendőrség kiérkezett, hogy rendet tegyen, a terem igazi csatatérré vált: 14 és 37 év közötti nők és férfiak dulakodtak egymással. Hogy pontosan miért tört ki a verekedés, a rendőrség egyelőre nem tudta megmagyarázni.

– A küzdelem a váróban tört ki, egy szóváltással kezdődött, ami elég gyorsan tettlegességig fajult. A résztvevők fő fegyverei a székek voltak – magyarázta a rendőrség szóvivője. A bunyóban öten komolyabban is megsérültek: egy 33 éves nőt, és egy 19, egy 21, egy 26 és egy 37 éves férfit kórházba kellett szállítani.

A hatóságok egy 14, 15 és egy 20 éves férfit tartóztattak le. Bát kihallgatásuk után szabadon engedték őket, bűnügyi nyomozást indítottak, amelynek végén a súlyos testi sértést elkövető résztvevőknek valószínűleg kártérítést kell fizetniük az áldozatok részére.

blikk


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »