Szegregálnak a muszlimok -semmi gáz, nekik lehet

Bűnösnek találta a birminghami Al-Hidzsra iskolát a fellebbviteli bíróság diszkrimináció miatt, az iskola ugyanis szegregáltan oktatja fiú és lány diákjait. Külön folyosókon kell közlekedniük a lányoknak, és ha összegyűlnek a diákok a tornateremben, akkor a fiúktól elkülönülve kell ülniük – írja a The Times.

Az Ofsted érvelését a muszlim közösség felháborítónak tartotta. Szerintük a döntést muszlimellenesség fűtötte, emellett pedig a mögöttes logikát alkalmazni lehet bármelyik lány- vagy fiúiskolára is. A tanfelügyeleti szervezet vezetője szerint azonban nem szabad összemosni a két jelenséget. Mint mondta, a külön lányiskolák például abban segítenek, hogy a lányok „jobban kivehessék részüket” a nagyvilágból. Ezt adatokkal is alá lehet támasztani, hiszen nagyobb sikereket érnek el tudományos tantárgyakban a lányok az egynemű iskolákban, mint koedukált intézményekben – tette hozzá.

Hírdetés

A muszlim iskola ügye azonban teljesen különbözik ettől, hiszen az intézményben sérült a nemek közötti egyenlőség, amit azonban az ország törvénykezése garantál.

Ebben az esetben az iskola egy olyan közösségi normát erőltetett, amiről egyrészt nem dönthettek a gyerekek, másrészt pedig ütközik a nagy-britanniai modern élettel.

Nyomorékok….


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »