Szegedi Fidesz: írásban kell kikérni a szegediek véleményét

Martin Schulz, az Európa Parlament elnöke, szociáldemokrata politikus a német Stern magazinnak adott interjújában azt nyilatkozta, Magyarországon is vannak települések, ahol nem utasítják el a menekülteket, ilyen például Szeged, egy “elkötelezetten baloldali város, oda bármelyik menekültet el lehet küldeni”. Erre reagált Nógrádi Tibor, a Fidesz-L.É.T. szegedi önkormányzati képviselője a SZEGEDma címére eljuttatott közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül tesznek közzé.

Megdöbbenéssel és félelemmel olvastam a SZEGEDma Hírportálon a Stern magazinban megjelent Martin Schulz interjút. A legpesszimistább gondolataimban sem tudtam volna elképzelni, hogy egyáltalán szóba kerülhet migránsok betelepítése Szeged városába! Nem merek arra gondolni, hogy összefüggés van Martin Schulz mostani nyilatkozata és a között a tény közt, hogy dr. Botka László polgármester nem adott sürgősséget a legutóbbi közgyűlésen a betelepítési kvóta elítélésére kezdeményezett Kosik Dénes Pál előterjesztésnek.

A hír hallatán azonnal konzultáltam Mihálffy Béla frakcióvezető-helyettessel,és Kothencz János képviselőtársammal, s mindhármunknak az a határozott álláspontja, írásban kell kérni a szegediek véleményét a migránsok esetleges városba telepítéséről. A témában még ma rendkívüli frakcióülést és elnökségi ülést hívok össze. Döntéseinkről, javaslatainkról sajtótájékoztató keretében fogjuk tájékoztatni Szeged közvéleményét.

Nógrádi Tibor
elnök-frakcióvezető, Fidesz Szeged


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »