Szebb lesz a jövő Ragályon is!

Szebb lesz a jövő Ragályon is!

Vasárnap nem csak a Csongrád megyei Nagytőke döntött jól, hanem az észak-magyarországi Ragály választópolgárai is a szebb jövő mellett voksoltak. A borsodi település képviselő testületébe ugyanis beszavazták a jobbikos Egyed Andreát.

A voksolást azért kellett kiírni, mert a település képviselő-testülete júliusban feloszlatta magát. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ragály polgármesterévé egyébként a függetlenként indult Perczel Sándort választották. 

Az 531 választópolgár közül 376-an gondolták úgy, hogy élnek alkotmányos jogukkal. A 370 érvényes szavazatból 122 érkezett a Perczelre, így megelőzte három vetélytársát.

Ragály pezsgő demokratikus életét nemcsak a magas részvételi szándék (70,8 százalék), hanem a sok jelölt is bizonyítja.

A képviselő-testület négy helyére ugyanis tizenhatan pályáztak. Itt végül a három független jelölt (Várnagy Dávid, Menyhárt János és Szilágyi Teofil Béla) mellett a Jobbik színeiben induló Egyed Andrea (117 szavazat) győzött.

A krónikához tartozik, hogy a Kónya Béla személyében a Munkáspárt is rajthoz állt: ám mindössze 9 darab szavazatot nyert, ezzel ő lett a legnépszerűtlenebb a képviselőjelöltek közül.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »