Száztízmilliós segélyt zsebel be egy szír migránscsalád

Egy szíriai család, amely a családfőből, négy feleségéből, és 22 gyermekből áll, egészen elképesztő mértékű segélyhez jut Németországban – ráadásul még dolgozniuk sem kell.

Körülbelül egy esztendővel ezelőtt érkezett Törökországból a korábban Szíriában élő férfi, aki odahaza tehetős embernek számított a rhein-zeitung.de szerint, olyannyira, hogy még szolgákat is tartott. Ezt már Németországban nem valószínű, hogy megteheti, ugyanakkor jókora, 111 millió forintnak megfelelő évi, azaz körülbelül 10 milliós havi segélyhez juthat.

A deutscherarbeitgeberverband.de nevű portál idézi a Németországi Munkaadók Szövetségének pénzügyi szakértőjét, akinek számításai szerint helytállóak a fenti adatok a segélyekre vonatkozólag. Hubert Königsstein szerint más állampolgárok keresetéhez viszonyítva visszás, hogy ekkora összeggel támogatják a szír férfit

Hírdetés

Arra figyelt, hogy ne vallja be, hogy négy felesége is van, mivel a német törvények értelmében ezzel eleshetett volna a segélyektől. Éppen ezért nejei közülük hármat barátként tüntetett fel a német hatóságok előtt, de a 22 csemetét számláló famíliának így is ekkora összeget utalt ki a német állam.

Az eset nagy visszhangot váltott ki Németország szerte, amihez az is hozzátartozik, hogy több családtaggal is beilleszkedési problémák adódtak, egyik fiától kimondottan retteg a környék, ahol élnek, írja a lap.

ABild.de szerint Ghazia A. néven azonosított férfi Montabaur városában él, családtagjai pedig részben ott, részben más településeken. Az rt.com is idézi szavait, amelyek szerint a vallása előírja a számára, hogy főként a családdal törődjön, így pedig a nagy családdal való kapcsolattartás annyira leköti idejét, hogy nincs már arra ideje, hogy dolgozzon. Igaz, anyagilag vélhetően nem is nagyon szorulna rá minderre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »