Száztagú nyomozócsoport kellett az áruházakat fenyegető telefonbetyárhoz – több budaörsi nyaralót is felgyújtott

Száztagú nyomozócsoport kellett az áruházakat fenyegető telefonbetyárhoz – több budaörsi nyaralót is felgyújtott

Budaörsi áruházak ellen elkövetett bombafenyegetésekkel és budaörsi nyaralók felgyújtásával gyanúsítanak egy 22 éves "fiatalembert", akit pénteken fogtak el egy budapesti nyilvános telefonfülke közelében.

Sulyok Viktor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi támogató osztályának vezetője elmondta: a budapesti fiatalember a gyanú szerint február óta tizenegyszer fenyegetett meg budaörsi áruházakat. Az ügy felderítésére száztagú nyomozócsoportot hozott létre a BRFK, munkájuk eredményeként sikerült elfogni a gyanúsítottat, miután pénteken ismét fenyegetőzött.

Az ügyben több száz embert hallgattak meg, háromszázötven bűnjelet foglaltak le.

A gyanúsított kihallgatásán elismerte a fenyegetéseket, és elmondta azt is, hogy Budaörsön az elmúlt két évben több nyaralót is felgyújtott. Ezt a gyanút alátámasztják a házkutatáson lefoglalt bizonyítékok – mondta Sulyok Vilmos.

Az osztályvezető az MTI kérdésére azt felelte, hogy van elképzelésük arról, mi motiválta a fiatalembert, ám a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem mondott többet.

Az elmúlt két évben 49 nyaralógyújtogatás ügyében indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen, és vizsgálják, hogy hány eset köthető ehhez a fiatalemberhez – közölte.

(MTI nyomán; fotók: Police.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »