Százmillióval lóg a kórház a meleg ételeket készítő cégnek

Százmillióval lóg a kórház a meleg ételeket készítő cégnek

Százmilliós tartozása van az esztergomi kórháznak, ezért bontott szerződést az intézménnyel a meleg ételeket készítő cég – mondta a vállalkozás egyik vezetője a Hír TV-nek. Az igazgató szerint már a nyár elején jelezték, hogy problémák lesznek az ellátással, ha nem fizetnek. A kórház szerint viszont a beszállító a hibás, mert úgy hagyta ott a konyhát, hogy nem elég tiszta a főzéshez. Az egyik látogató szerint a lánya a szülés másnapján egy száraz kiflit kapott ebédre.

Meleg étel helyett hétfő óta csak szendvicseket kapnak a betegek az  esztergomi Vaszary Kolos kórházban. A kórházban a látogatóknak azt mondták, hogy néhány napon belül újra meleg ételt tudnak adni az osztályokon.

„Állítólag most azzal a konyhával, amellyel eddig szerződésben voltak, megszűnt a szerződés, és egy-két napig szendvicseket és ilyesmiket kapnak ebédre” – nyilatkozta egy látogató, Tarján Lászlóné.

A kórház vezetése a Hír TV kérdésére írásban azt válaszolta, hogy egy hét múlva lesz csak újra meleg étel. A mostani helyzetet azzal indokolják, hogy új szolgáltató főz majd az intézmény betegeire, a váltás miatt pedig nem alkalmas a konyha az ételek elkészítésére.

Az előző beszállító szerint elkerülhető lett volna, hogy csak hideg ételt tudjanak adni a betegeknek. Az üzletfejlesztési igazgató a Hír TV-nek azt mondta, már a nyár elején jelezték, hogy megszüntetik a szolgáltatást, ha nem fizetnek. A szerződést pedig azért bontották fel, mert kórház százmilliós tartozást halmozott fel az elmúlt hónapokban.

„Július 8-án írtuk alá a közös megegyezéssel való szerződésmegszüntetést, amelyben azt vállaltuk, hogy július 31-éig fenntartjuk a betegélelmezést, a közétkeztetési szolgáltatást. Az ügy szempontjából fontos, hogy július 31-én átadjuk a konyhának tulajdonképpen a tálalókonyha részét, illetve az ebédlőt, hogy tulajdonképpen augusztus elsejétől a kórház a szolgáltatás biztosítása érdekében tudja használni. Cserébe pedig azt vállalta a kórház, hogy a fennálló tartozásnak egynegyed részét július közepéig átutalja a részünkre, a fennmaradó háromnegyed részét – olyan 70-80 millió forint nagyságrendű összegről beszélünk – pedig év végéig teljesíti” – nyilatkozta Páger Zsolt, a Hungast Zrt. üzletfejlesztési igazgatója.

Az esztergomi kórház csaknem százezer ember ellátásáról gondoskodik a környező településeken.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »