Százezrek vettek részt a hivatalos ünnepi programokon

Százezrek vettek részt az augusztus 20-i ünnepi programokon – közölte szombaton, késő este az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal. Kiemelték: minden helyszínen rendben, a biztonsági terveknek megfelelően zajlottak a rendezvények.

Az ünnepi események az Országház előtti Kossuth Lajos téren Magyarország nemzeti lobogójának felvonásával kezdődtek, majd a honvédtisztjelöltek avatása következett. Sokan látogattak el a Parlamentbe, a budai Várban egész nap tartó programokon és a Clark Ádám téri szabadtéri koncerteken kora estig több tízezren vettek részt. A tűzijáték idejére megteltek a rakpartok is.

A központi rendezvényeket szervező HM NRH közölte azt is: a tűzijáték a tervek szerint zajlott, sem a rendőrség, sem a mentőszolgálat nem számolt be rendkívüli eseményről.

Az érdeklődők biztonságosan elhagyták a helyszínt. A pirotechnikai mentesítés befejeződött, a nap folyamán bevezetett közlekedési korlátozások is véget értek. Az állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs befejezte munkáját.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »