Százezer munkahely üresedhet meg az ukrán agráriparban

Az Agráripari Komplexumban az adóteher növelésével 100 ezer munkahely üresedhet meg – derült ki az Ukrajnai Agrár Párt adataiból.

A pártban hangsúlyozták, hogy 2016 első negyedévében a termelés csökkenése elérte az 1,7 százalékot. Tavaly a gazdálkodók 5 millió tonnával kevesebb gabonát állítottak elő, mint 2014-ben – írja az Agropolit.com ukrán hírportál.

A gazdálkodók elmondása szerint, a növekvő adó miatt eltűnhet az Agráripari Komplexum néhány ágazata. Jurij Pavlusko, a Perejaszlav-Hmelnyickij járási Agrár Párt vezetője úgy véli, hogy az adóemelések miatt eltűnhet Ukrajnában az állattenyésztés, mint iparág.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:A mezőgazdasági termékek Ukrajnában az export 40 százalékát teszik kiHrojszman: a mezőgazdasági ágazat a Miniszteri Kabinet munkájának egyik legfontosabb prioritásaKatasztrofális hatással lehet a magyar mezőgazdaságra, az EU és Ukrajna közötti szabad kereskedelmi egyezményRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: agráripar, Ukrajna, mezőgazdaság, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »