Száz aligátor szabadult el Kínában

Közel 100 aligátor szökött meg Anhuj kínai tartományban, miután a Jangce-folyó elárasztotta a területet. Ez lehetővé tette, hogy a zárt kerítés felett ki tudjanak úszni.

Tegnap óta nyolc megszökött állatot már sikerült elfogni. Egy idős gazda azt mondta: kinyitotta az ajtót reggel, és látta, hogy egy aligátor feküdt a küszöbön. Több falusi arról számolt be, hogy rendszeresen találkozott a ragadozókkal. Sokan azt mondják: az elárasztott mezőkről állandóan hallható az állatok hangja. Olyan, mintha disznók röfögnének.

Az állatok egy aligátorfarmról szöktek meg. A tulajdonos azt mondja, megpróbálta megerősíteni a kerítést, de az árvíz több mint fél méterrel a kerítés fölé emelkedett. Nem Anhujban van a legnagyobb ilyen farm: egy közeli városban 10 ezer aligátort tartanak, bár onnan eddig csak egy szökött meg.

A kínai aligátor, más néven Jangce aligátor több mint két méter hosszúra is képes megnőni. Az utóbbi időben jelentősen csökkent a számuk a vízszennyezés és az orvvadászat miatt. A kormány szerint a kínai aligátorok általában félénkek, nem támadják meg az embereket, hacsak nem provokálják őket. A hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy megbüntetik azt, aki pánikot kelt. Ha valaki az állatokkal találkozik, jelentenie kell. Hamarosan befogják az aligátorokat. Állítólag azonban nehéz őket elkapni, mert gyorsan a víz alá merülnek.

Rovatok: KülföldTelepülés: KínaCímkék: külföld, Kína, aligátor, áradások, természeti katasztrófaForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »