Szavcsenko úgy véli, már késő kihirdetni a hadiállapotot Ukrajnában

Nagyija Szavcsenko ukrán parlamenti képviselő úgy gondolja, hogy jelenleg már túl késő kihirdetni a hadiállapotot Ukrajnában.

„Most már késő kihirdetni a hadiállapotot, ezt még a 2014-ben meg kellett volna tenni a Krímen.” – mondta Szavcsenko az ukrán ötös tv-csatornának adott interjújában.

A képviselőnő csodálkozásának adott hangot a hadiállapot esetleges bevezetésével kapcsolatban: ” Miért éppen most? Két év alatt nem vezettek be hadiállapotot, egyszerűen csak folyt a háború és ömlött a vér. Miért éppen most akarják kihirdetni a hadiállapotot? Miért? Azért, hogy Ukrajnában minden egyszerre álljon majd le? A hadiállapot mindent betiltana.” – idézte Szavcsenko szavait az Interfax ukrán hírügynökség.

Július 19-én Olekszandr Turcsinov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára kijelentette, hogy a kelet-ukrajnai helyzet további romlása esetén a parlamentben napirendre kerülhet a hadiállapot esetleges bevezetésének lehetősége.

Aláhúzta, hogy az orosz alakulatok aktív agressziói miatt Kelet-Ukrajnában szisztematikusan romlik a helyzet.

„Az orosz agresszor által használt, a minszki megállapodásban megtiltott korszerű nehézfegyverek általi folyamatos tüzérségi nyomás miatt jelentős személyi veszteségeket szenved el az ukrán hadsereg.” – jelentette ki Turcsinov.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:A hadiállapot bevezetéséről beszélt TurcsinovEz történik Ukrajnában hadiállapot idejénNincs pénz a haditechnika modernizálására UkrajnábanTojásokkal dobálták meg Szavcsenkót Odesszában (Fotók)Szavcsenko: Bocsánatot kell kérnünk a donbászi édesanyáktól (Videó)Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Nagyija Szavcsenko, hadiállapot, Ukrajna, ukrán válság, Kelet-Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »