Szavcsenko szerint Oroszországnak nincs helye sem Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében, sem az ENSZ-ben

A parlamenti képviselő szavai szerint Oroszország a saját tetteivel befeketíti a két szervezet alapelveit.

„Oroszországnak nincs helye sem az Európai Tanács Parlamenti Közgyűlésében, sem az Egyesült Nemzetek Szervezetében (ENSZ), sem pedig a G7-ben, mivel embereket rabol és rejt el, majd olyan történeteket kreál róluk, ami számára megfelelő.  Az Orosz Föderáció ezzel befeketíti a két szervezet alapelveit – fejtette ki véleményét Nagyija Szavcsenko parlamenti képviselő a 112 Ukrajna tv-csatorna műsorában.

Szavcsenko elmondta véleményét az Ukrajna és Oroszország közötti vízumrendszer bevezetéséről is.

„Egyértelmű határvonalat kell létrehozni. A vízumrendszer jobban meg tudja védeni az ukránokat, akik Oroszországba mennek dolgozni… Lezárjuk az oroszországi vízumrendszert, megnyitjuk az európait, ami sokkal pozitívabb eredményt adhat. Egyik elnök sem örök, lehet hamarosan Oroszország is civilizált állammá válik, s lehetőség lesz az együttműködésre.”- mondta el a parlamenti képviselőnő.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Szavcsenko: adjanak különleges státuszt egész UkrajnánakSzavcsenko szerint elősegítené a donbászi konfliktus megoldását, ha lemondana az ukrán kormányVeszélyes bűnözőket szabadíthat Ukrajnára Nagyija SzavcsenkoRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Nagyija Szavcsenko, Oroszország, ENSZ, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán-orosz viszony, külföldForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »