Szavcsenko: adjanak különleges státuszt egész Ukrajnának

A parlamenti képviselő véleménye szerint szükség van a decentralizációra.

Nagyija Szavcsenko, a Legfelsőbb Tanács parlamenti képviselője felajánlotta, hogy ne csak Donbásznak, hanem az egész ország területének adjanak különleges státuszt – írja a Vesztyi ukrán hírportál.

„A különleges státusz nem csak Donyecknek, Donbásznak vagy Luhanszknak jár. A különleges státuszt egész Ukrajnának meg kell adni. Már régóta esedékes a decentralizáció ideje, ezért volt a Majdan. Az emberek nem akarták, hogy minden pénz csak Janukovics kezében legyen, ahogy most sem akarják, hogy a jelenlegi elnök kezébe összpontosuljanak az anyagi források.”- mondta Szavcsenko.

Nagyija Szavcsenko elmondása szerint, változásokat kell véghezvinni az ukrán alkotmányban is, de az csak akkor lehetséges, ha az ukrán kormány megfelelően végzi majd a munkáját.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Szavcsenko szerint elősegítené a donbászi konfliktus megoldását, ha lemondana az ukrán kormányVeszélyes bűnözőket szabadíthat Ukrajnára Nagyija SzavcsenkoSzavcsenko kapitulációt ajánl Oroszországgal szembenRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Nagyija Szavcsenko, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »