Szaúdi gyilokgép koronaherceg: „Ali Hamenei az új Hitler”

Szaúdi gyilokgép koronaherceg: „Ali Hamenei az új Hitler”

NEUE ZÜRCHER ZEITUNG

A vezető svájci lap arról ír, hogy a szaúdi koronaherceg „feltűnést keltő interjút” adott a New York Timesnak /simili similis gaudet/ ellenségéről és „figyelemre méltó végkövetkeztetésekre jut”.

Irán legfőbb vezetője, Ali Hamenei „a Közel-Kelet új Hitlere”, mondta Mohammed bin Szalman koronaherceg.

Hírdetés

/Most már csak az várható, hogy az oly tárgyilagos vezető amerikai lap Ali Hamenei-jel készít interjút, amelyben az iráni vezető kijelenti: Jemen bombázása miatt bin Szalman a Közel-Kelet II. Lipótja, azaz a 10 milliós belga kongói népirtásért felelős uralkodó mai utódja. Ami lényegesebben „figyelemre méltóbb” következtetés lenne a világ legunalmasabb közhelyénél, amelyet a legundorítóbb szolgák böfögnek ki magukból hetente./

Meglepő módon a NYT-hoz nagyon hasonló szellemiségű NZZ-ban kivételesen felébredt az a szokatlan tisztesség, hogy a lefejező ország uralkodóját kérdező riportert “feleslegesen lelkesnek” nevezte, ahogyan futott lejegyezni a sablonhasonlatot.

Sőt:

„A New York Times-szal készült interjúban a herceg ugyanabba a kürtbe fúj, mégpedig erősen. Éppen a viszonylag mérsékelt Ali Hameneit – aki a síita keményvonalasokkal és mindenek előtt a lázító Ahmedinedzsaddal éveken át keményen harcolt, Hitlerrel egy szintre állítani legalább a retorikai túlhajtás iránti némi vágyat mutat. Majd feltálalja a szokottat: Irán terjedni akar, síita forradalmát exportálna, és a világnak ezzel szembe kell állnia.”


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »