Szatmárnémeti visszahódítva, újabb magyar vereség Marosvásárhelyen

Négy év kihagyás után ismét magyar polgármestere lesz Szatmárnémetinek Kereskényi Gábor személyében, Soós Zoltánnak azonban nem sikerült visszahódítania Marosvásárhelyt a nem hivatalos adatok szerint.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) párhuzamos szavazatszámlálása alapján a függetlenként induló Dorin Florea ötödik mandátumát is megnyerte Marosvásárhelyen. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint a hivatalban lévő polgármester – aki ellen a helyhatósági választások előtt nem sokkal korrupció gyanúja miatt vádat emelt az ügyészség – mintegy 1500 vokssal kapott többet legfőbb kihívójához, a szintén függetlenként induló Soós Zoltánhoz képest. „Köszönjük a támogatást, az összefogás ereje megmutatkozott. Legközelebb jobbak leszünk!” – posztolta közösségi oldalán a marosvásárhelyi magyarság közös jelöltje, aki az éjszaka folyamán elismerte vereségét.

Az RMDSZ hétfőre virradóra bejelentette, hogy Szatmárnémetiben az alakulat jelöltjének, Kereskényi Gábor parlamenti képviselőnek sikerült megszereznie az elöljárói tisztséget. „Új fejezet kezdődik ezzel Szatmárnémeti fejlődésében” – idézte a Szatmár.ro hírportál Kereskényit, aki több mint ötezer szavazattal kapott többet, mint a hivatalban lévő polgármester, a szociáldemokrata Dorel Coica. Utóbbi egyébként négy évvel ezelőtt a Szociálliberális Szövetség (USL) színeiben hódította el a városházát az RMDSZ-es Ilyés Gyulától, aki hatezer szavazattal kapott kevesebbet Coicához képest.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »