Szatmár megyében hatan értek el 9,90 feletti átlagot az érettségin

Szatmár megyében az oktatási minisztérium honlapján közölt adatok szerint egy diáknak sem sikerült 10-es osztályzatot elérnie, a legjobb átlagot, 9,98-at Andrada Spanci, a nagykárolyi elméleti líceum diákja érte el. A megyében hat diák ért el 9,90 és 9,99 közötti átlagot.

Azok közül a diákok közül, akik magyar nyelv és irodalomból is vizsgáztak Mares Eszter, a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja érte el, a 9,93-as átlaggal zárta az érettségit.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium 137 diák iratkozott be az érettségire, egy diák nem jelent meg a vizsgákon, 22-en pedig nem írták meg az átmenő osztályzatot. Az iskola legjobb eredményét Bente Ferenc érte el, 9,72-es átlaggal.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 45 érettségire beiratkozott diákja közül egy nem jelent meg a vizsgákon, míg öt diák eredménye nem érte el az átmenéshez szükséges 6-os átlagot. Az iskola legjobb eredménye egyben a megye második legjobb eredménye is volt.

A Református Kollégiumban Szabó Claudia Diana érte el a legjobb eredményt, 9,27-et. Az iskolából 61-en iratkoztak be az érettségire, egy diák nem jelent meg az érettségin, 19-nek pedig nem sikerült átmenőt írnia.

Szatmár megyében összesen 1975 diák iratkozott be az érettségire, 1304-nek sikerült megírnia a 6-os átlagot. (hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »