Szász Emese az olimpia után az ob-t is behúzta

Szász Emese az olimpia után az ob-t is behúzta

A riói olimpián aratott győzelmét követően először versenyzett újra Szász Emese, aki megnyerte a női párbajtőrözők egyéni számát a vívók országos bajnokságán.

A férfi tőrözőknél Szabados Kristóf, női kardban az Európa-bajnoki ezüstérmes Márton Anna, női tőrben Mohamed Aida, férfi kardban, Szatmári András, míg férfi párbajtőrben Siklósi Gergely diadalmaskodott.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban zajló hat fegyvernemes bajnokságon megdőlt az eddigi részvételi csúcs, 581 vívó kezdte meg pénteken a selejtezőket. A mezőnyből klasszisok is hiányoztak: a kétszeres olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áron, a Rióban a férfi párbajtőrcsapat tagjaként bronzérmes Boczkó Gábor a Nemzetközi Vívó Szövetség moszkvai kongresszusán vesz részt és lobbizik azért, hogy Magyarország megkapja a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokság rendezési jogát, a párbajtőrcsapat két másik tagja, Rédli András és Imre Géza pedig sérülés miatt nem indult. A Rióban bronzérmes férfi párbajtőrcsapat negyedik tagja, Somfai Péter ugyanakkor pástra lépett – ő a fináléban kapott ki Siklósi Gergelytől.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ob a csapatversenyekkel folytatódik vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »