Szárnyalnak a Magyar Kupát is megnyerő Zöld Sasok

Szárnyalnak a Magyar Kupát is megnyerő Zöld Sasok

Gera Zoltán 78. percben szerzett góljával a magyar bajnok Ferencváros 1-0-ra legyőzte az ősi rivális Újpestet, és ezzel megvédte a labdarúgó-Magyar Kupát. 

1ftckupa_b(fotó: MTI)

A telt ház előtt rendezett budapesti derbit követően a zöld-fehéreket edző Thomas Doll szerint a döntő egyetlen hozzávalója sem hiányzott: „érzelmek, feszültség és remek hangulat jellemezte az estét.” A mérkőzés színvonala azért nem volt túl magas, de a jobban kezdő Fradi többször is megizzasztotta a lila-fehérek védelmét. Az Újpest hibába birtokolta többet a labdát, mert a második félidőig nem tudott igazán veszélyeztetni. Ekkorra kiegyenlítetté vált a csata, de a bátrabban támadó Fradi volt az, amelyik a „hiányzó pluszt” hozzátette a sikerhez.

„Jól nézett ki a védekezésünk, nem engedtünk sok területet az ellenfélnek, kevés helyzete volt az Újpestnek. Az első félidőben is szerezhettünk volna gólt, de türelmesek voltunk, tudtuk, lesz lehetőségünk arra, hogy betaláljunk a kapuba, és végül meg is született a győzelemhez szükséges találat. Az Újpest nagyon jó ellenfél volt, minden tiszteletet megérdemel teljesítményéért” – idézi Doll értékelését a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

A Ferencváros története során 22. alkalommal hódította el a Magyar Kupát, és mivel a bajnoki címet is elhódították, ezért 2004 után ismét sikerült a duplázás.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »