Származás szerinti nyilvántartást akar Trump

A Spanyolországban élő brit nyugdíjasok is aggódnak a brexit miatt. Származás alapú nyilvántartást akar Donald Trump. Hosszú időbe telik az egyiptomi repülőgép fekete-dobozainak vizsgálata – lapszemle.

A Spanyolországban élő brit nyugdíjasok attól félnek, hogy le kell mondaniuk jó életkörülményeikről, amennyiben az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból – számol be a spanyol közszolgálati televízió honlapja. A britek közül sokan azért választják nyugdíjas éveikre a dél-európai országot, mert kellemes a klíma, a nyugdíjuk többet ér mint otthon, és mindemellé jó színvonalú, ingyenes orvosi ellátást is kapnak. A háromból azonban kettőt most veszélyben látnak; attól tartanak, hogy a nyugdíjuk leértékelődik és elveszítik az ingyenes egészségügyi ellátáshoz való jogot. A spanyol statisztikai hivatal adatai szerint csak a dél-spanyolországi tengerparton fekvő Málagában 55 ezer brit él. Spanyolországban összesen 300 ezer brit állampolgárt regisztráltak állandó lakosként, de a becslések szerint ennél sokkal többen, 700-800 ezren élnek ott.

Származás szerinti szigorú nyilvántartást kellene vezetniük az amerikai bűnüldöző szerveknek Donald Trump szerint. A republikánus elnökjelöltségre pályázó üzletember a CBS televízió „Szemben a nemzettel” című műsorában fejtette ki álláspontját, amelyet a Washington Post foglalt össze. Trump megismételte korábbi javaslatát, miszerint ellenőrizni kellene az amerikai mecseteket.Trump megerősítette, hogy egyeztet a Nemzeti Lőfegyver Szövetséggel annak érdekében, hogy a terrorgyanú miatt megfigyeltek ne vásárolhassanak fegyvereket.

Megkezdődött a májusban lezuhant egyiptomi repülő súlyosan megrongálódott feketedobozainak vizsgálata, de várhatóan hosszú időbe telik, míg sikerül megjavítani a hang- és az adatrögzítőt – adta hírül az egyiptomi repülőbaleseteket kivizsgáló bizottságra hivatkozva a brit reuters. A dobozokat csütörtökön és pénteken találták meg a Földközi-tenger fenekén, és hozták a felszínre. Első lépésként kiszerelték a memóriaegységeket, és nyolc órán át szárították egy katonai létesítményben. A szakértők szerint további vizsgálatok szükségesek annak eldöntéséhez, hogy a dobozok memóriaegységeit meg tudják-e javítani Egyiptomban, vagy külföldre kell küldeni őket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »