Szanyiék értékelték a Juncker-beszédet

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője írásos hozzászólásában hangsúlyozta: “Juncker pozitív megközelítését különösen nagyra értékelem egy olyan tagállam ellenzéki képviselőjeként, amelyben sajnálatos módon a kormányzati politika szintjére emelkedett az Európa-ellenes politikai demagógia, az idegenellenesség, az európai integráció értékeinek és jövőjének aláásása, s ezzel a nemzeti érdek elárulása”.

A Juncker-beszédhez kapcsolódva a szocialista képviselő a saját kezdeményezését is megfogalmazta, amely a teljes EU-lakosság minőségi, tápláló élelemmel való rendszeres ellátását célozza. Szerinte ez a “leginkább polgárközeli eredményt ígérő uniós feladat”.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője az évértékelőt kommentálva úgy vélte, hogy “ha az Európai Unió ma egzisztenciális válságban van, akkor annak az egyik legfőbb oka az az önző, csak a nemzeti érdekeket szem előtt tartó, korlátolt, populista politika, amelynek egyik legfőbb képviselője ma Orbán Viktor” magyar miniszterelnök.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »