Szanyi is versenybe száll a pártelnöki posztért

A Magyar Szocialista Párt politikusa, Szanyi Tibor megerősítette: elindul a pártelnöki posztért júniusban.

Az Index figyelt fel a politikus tegnapi Tumblr bejegyzésére, melyben arról adott hírt, hogy elindította pártelnöki kampányát. Lapunknak ugyan nem sikerült elérnie, ám az Indexnek azt nyilatkozta: valóban, komolyan elindul a pártelnökségért, ám a jövő heti választmányi ülés előtt nem kívánt nyilatkozni.

Az okokat az Apa, kezdődik! írásában fogalmazta meg, mely március 4-én jelent meg oldalán. Ebben a kitűzött célok mellett arról is szól, hogy „változás híján 2018-ban is gyakorlatilag pont az ismétlődhet, ami történt 2014-ben.” A szövegben nemcsak a kormánynak szól be, hanem az MSZP jelenlegi vezetésének is. „Jó alaposan frissítsük fel a többnyire sajnos ötlettelen pártvezetésünket! Az emberek nem látják az akaratot, csupán néhány eredményes helyi politikusunk és lelkes aktivistánk tartja a zászlót. Kevés a siker.” A többi baloldali párt pedig szerinte „súlyosan fertőzött a neoliberalizmussal”. Később ehhez hozzákapcsolja: „Elég a neoliberális szirén-hangokból! Elég a piócákból!”

Megpróbáltuk elérni Tóbiás Józsefet is, azonban szintén nem vette fel a telefont, az Index szerint nem kívánta kommentálni a dolgot. Az oldal ugyanakkor tudni véli, hogy nem lephette meg Szanyi döntése, mivel már 2012-ben is indult.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »