Szanyi elnökként erősítené az MSZP baloldali karakterét és a prolik Luther Mártonja lenne – pártja vezető szerepéről álmodozik

Szanyi elnökként erősítené az MSZP baloldali karakterét és a prolik Luther Mártonja lenne – pártja vezető szerepéről álmodozik

Szanyi Tibor az MSZP szombati választmányi ülésén hivatalosan is bejelenti indulását a párt elnöki tisztségéért a júniusra tervezett tisztújításon, megválasztása esetén pedig elmondása szerint a szocialisták baloldali karakterét erősítené.

Az MSZP EP-képviselője az ellenzéki párt választmányának budapesti ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatóján közölte ezt.

Úgy fogalmazott, a magyar baloldal és Magyarország sorsa úgy kapcsolódott össze a történelemben, hogy "amikor a baloldali gondolat magasan szállt, akkor általában az országnak is jól ment, amikor pedig a baloldali gondolkodás ellaposodott, annak az ország is kárát látta".

Szanyi Tibor ezért azt szeretné, ha az elnökségi kampány arról szólna, miként lehetne javítani Magyarország helyzetén és az MSZP hogyan tehetne szert vezető szerepre.

Közölte, elnöki programja a modern európai baloldali gondolkodás három sarokpontjára épül: az oktatás-, az egészség- és a gyermekügyre.

"Mindenütt, ahol baloldali kormányok tudtak alakulni, ezen a három ponton támaszkodó elképzeléseken indultak el" – fejtette ki.

Szanyi Tibor kérdésekre válaszolva elmondta, elnökké választása esetén megtartaná brüsszeli EP-képviselői mandátumát, továbbá a 2018-as parlamenti választási kampányban nem jelöltetné magát miniszterelnöknek. (Legalább ebben reálisan mérte fel az esélyeit – a szerk.)

(MTI)

Korábban írtuk: A bomlás borvirágai: Szanyi kapitány elnöksége ütheti be az utolsó szöget a vörös koporsóba


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »