Szándékos rongálás történt négy római templomban

Szándékos rongálás történt négy római templomban

Szeptember 20-án este és október 1-jén délelőtt egy 39 éves ghánai férfi négy római templomban tett kárt: antik szobrokat, kereszteket, gyertyatartókat tett tönkre. A megrongált tárgyak eszmei értéke felbecsülhetetlen. A férfit a negyedik támadás után megállította a rendőrség.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az első támadást a Monti negyedben található, Szent Szilveszternek és Szent Mártonnak (Basilica dei Santi Silvestro e Martino ai Monti) szentelt bazilikában követte el. Itt egy Szent Antalt a gyermek Jézussal ábrázoló szobrot tört össze. Ezt követően a közeli Szent Praxedis-bazilikában (Basilica di Santa Prassede) rongált meg két másik szobrot, a piedesztálról ledöntve azokat.

Az első két eset bejelentését követően már folyamatban volt a nyomozás, amikor az elkövető a Szent Vitális-bazilikában (Basilica di San Vitale), a Nazionale úton (Via Nazionale) egy keresztet tört össze, miután leszakította a falról. Majd egy, az 1600-as évekből származó szobrot, valamint az oltáron álló gyertyatartókat rongálta meg. A nyomozók az Oro téri (Piazza dell’Oro) Keresztelő Szent János-bazilika (San Giovanni Battista de’ Fiorentini) egyik szobrának tönkretétele után fogták el. 

Forrás: Il Messaggero, Corriere della Sera

Fotó: Ansa

Magyar Kurír
(ie)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »